Да ли сте купили мало већу количину млевеног меса и не можете све да искористите за једно припремање или сте у последњем тренутку одлучили да нећете ништа да кувате са њим и месо је остало у фрижидеру још један дан?
Сазнајте колико дуго може да остане такав и како га најбоље чувати.
Сирово млевено месо може да стоји у фрижидеру највише два дана, након чега га треба кувати или замрзнути.
Најбоље би било да га држите на најнижој полици где је најхладније и где сокови не могу да контаминирају другу храну.
Ако сте га већ припремили, готово јело са млевеним месом можете да држите у фрижидеру три до четири дана, наводи Министарство пољопривреде САД. У њему се, иако спорије, развијају и бактерије.
Зато је замрзивач најбоља опција – тамо може да стоји три до четири месеца ако је сиров, док је рок трајања готових два до три месеца.
У оригиналном паковању можете га чувати до две недеље, након чега би било добро да амбалажу умотате пластичном фолијом како бисте спречили улазак ваздуха.
Преузмите андроид апликацију.