Početna > Život i stil
Život i stil

Koje jabuke su najbolje za kolače?

Greni smit ili ajdared – nije svejedno koju vrstu ćete izabrati za poslastice sa pečenim jabukama. Ovi kolači se uglavnom jednostavno prave, ukusni su i relativno pristupačni.
Foto: Pexels/Pixabay

Jedina dilema je kako izabrati prave jabuke, jer bez obzira na to da li spremate pitu, tart ili mafine, važno je da imate odgovarajući materijal.

Dve su osobine ključne kad su u pitanju jabuke za pečenje – njihova slatkoća i struktura. Voće treba da ima pravu ravnotežu između kiselog i slatkog, kao i da bude odgovarajuće strukture kako se ne bi raspalo u rerni. Ove uslove ispunjavaju greni smit, jonagold, zlatni delišes.

Slobodno koristite više vrsta jabuka u istom receptu jer će tako dezert imati puniji i zanimljiviji ukus. Neke delove isecite baš sitno da bi se „utopili“ u testo i dali mu bogatiji ukus.

Sok od kupusa vam može biti koristan saveznik: Vekovima se koristi kao narodni lek, a pomaže kod ovih šest tegoba

Preuzmite android aplikaciju.