Грени смит или ајдаред – није свеједно коју врсту ћете изабрати за посластице са печеним јабукама. Ови колачи се углавном једноставно праве, укусни су и релативно приступачни.
Једина дилема је како изабрати праве јабуке, јер без обзира на то да ли спремате питу, тарт или мафине, важно је да имате одговарајући материјал.
Две су особине кључне кад су у питању јабуке за печење – њихова слаткоћа и структура. Воће треба да има праву равнотежу између киселог и слатког, као и да буде одговарајуће структуре како се не би распало у рерни. Ове услове испуњавају грени смит, јонаголд, златни делишес.
Слободно користите више врста јабука у истом рецепту јер ће тако дезерт имати пунији и занимљивији укус. Неке делове исеците баш ситно да би се „утопили“ у тесто и дали му богатији укус.
Преузмите андроид апликацију.