Znate li savet da vodu u kojoj su se kuvala jaja treba prokuvati i ostaviti da ključa još 5 minuta, a zatim skloniti sa šporeta?
Nije baš tako. Obično tada žumance ostane sirovo, a belance se odmah kuva.
Pored brojnih trikova kako da pripremite hranu, otkrivamo i dve najbolje metode za savršeno kuvana jaja koja garantuju da će žumance biti potpuno kuvano, ali i mekano.
Prvi način je možda najlakši, važno je samo da sledite korake po redu.
Dakle, jaja treba prvo preliti hladnom vodom, pa tek onda staviti u ključalu vodu. Šporet treba da bude srednje snage, a jaja možete ostaviti koliko god želite.
Iako mislite da je ovaj proces kuvanja duži, budite sigurni da će se kuvati jednako brzo kao kada voda proključa.
Druga tehnika uključuje sipanje hladne vode u lonac, potapanje jaja i zatim brzo zagrevanje vode. Čim proključa, jaje je kuvano!
Ljudi koji su isprobali obe metode kažu da su jaja zaista najukusnija kada se kuvaju na ovaj način, ali postoji jedan mali nedostatak. Jaja su savršeno kuvana, ali je teže očistiti ljusku od njih.
Jednu stvar sa hlebom nikad ne treba da radite – svi grešimo
Preuzmite android aplikaciju.