Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како кувате јаја? Пробајте ова два начина и приметићете огромну разлику!

Знате ли савет да воду у којој су се кувала јаја треба прокувати и оставити да кључа још 5 минута, а затим склонити са шпорета?
Фото: Pixabay/monicore

Није баш тако. Обично тада жуманце остане сирово, а беланце се одмах кува. 

Поред бројних трикова како да припремите храну, откривамо и две најбоље методе за савршено кувана јаја која гарантују да ће жуманце бити потпуно кувано, али и мекано.

Први начин је можда најлакши, важно је само да следите кораке по реду.

Дакле, јаја треба прво прелити хладном водом, па тек онда ставити у кључалу воду. Шпорет треба да буде средње снаге, а јаја можете оставити колико год желите.

Иако мислите да је овај процес кувања дужи, будите сигурни да ће се кувати једнако брзо као када вода прокључа.

Друга техника укључује сипање хладне воде у лонац, потапање јаја и затим брзо загревање воде. Чим прокључа, јаје је кувано!

Људи који су испробали обе методе кажу да су јаја заиста најукуснија када се кувају на овај начин, али постоји један мали недостатак. Јаја су савршено кувана, али је теже очистити љуску од њих.

Jednu stvar sa hlebom nikad ne treba da radite – svi grešimo

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке