Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да месо стане квалитетно и када га одмрзнете?

Најсигурнији начин одмрзавања меса је да се полако одмрзава, брзо замрзавање и споро одмрзавање су најбољи начини да се избегне угрожавање квалитета меса.
Фото: Pixabay/BlackRiv

Најидеалније би било планирати дан унапред и пребацити месо из замрзивача у фрижидер.

Великим комадима меса, као што су смрзнута ћуретина и свињска лопатица, може бити потребно неколико дана да се одмрзну у фрижидеру.

Ако се не сећате да планирате унапред, можете брзо да одмрзнете месо у посуди са хладном водом. За мала паковања меса, око пола килограма, потребно је око сат времена. За веће пакете може бити потребно и до два сата.

Саветује се да замрзнути одрезак, док је још у паковању, ставите у чинију и прелијте хладном водом. Затим га треба пржити на тигању по три минута са сваке стране, а затим у рерни 15 минута.

Смрзнуту пилетину можете припремити и без одмрзавања, али никако на роштиљу или у тигању, већ у неком сосу. Међутим, чувајте га дупло дуже него обично на нешто нижој температури, али не испод 175 степени.

За свињетину важи исто правило као и за пилетину.

Trik uz koji ćete oguliti krompir brzo i lako (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.