Početna > Biznis
Biznis

Grahovac: Cene izdavanja stanova u Beogradu skočile 150 odsto

Cene izdavanja stanova u Beogradu su skočile 150 odsto za garsonjere i jednosobne stanove, dok su za dvosobne stanove skočile 80 odsto, a i Novi Sad takođe ima jako veliki skok cena, rekla je danas urednica portala „Nađi dom“ Marija Grahovac.
Foto: Unsplash/Patrick Perkins

Gostujući na TV K1, Grahovac je objasnila da se najviše traže garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

Kako je rekla, rast cena je počeo u avgustu i septembru, kao i obično, zbog studenata, ali je situacija pojačana ukrajinskom krizom i rast cena traje do danas.

„U januaru su garsonjere u Beogradu bile 300 evra, a sada su 600-700 evra. Oglas u januaru je bio 40 dana aktivan, a sada u oktobru oglasi su aktivni od četiri do sedam dana. Da Rusi nisu masovno došli u Srbiju cene rentiranja bile bi niže, pošto su ispraznili tržište jer odmah moraju da reše krov nad glavom. Spremni su da plate i više i odmah, jer tu nema odlaganja“, objašnjava Grahovac.

Branko Šajkunić iz agencije „Posrednik nekretnine“ rekao je na K1 televiziji da je među Rusima veoma popularan Novi Beograd.

„Tu je uglavnom sve razgrabljeno. West 65, A blok, taj tip naselja i tu je renta maksimalno 1.200 do 1.500 evra za stan. Recimo imate slučaj u Belvilu gde se stan od 45 kvadrata izdaje za 800 evra, ali je luksuzno sređen, a za stan od 60 kvadrata možete tražiti 1.200 do 1.500 evra. Preko toga imate ogromnu ponudu koju niko ne zakupljuje“, rekao je Šajkunić.

Evropska komisija predlaže novi Euro 7 standard za nova motorna vozila

Preuzmite android aplikaciju.