Почетна > Бизнис
Бизнис

Граховац: Цене издавања станова у Београду скочиле 150 одсто

Цене издавања станова у Београду су скочиле 150 одсто за гарсоњере и једнособне станове, док су за двособне станове скочиле 80 одсто, а и Нови Сад такође има јако велики скок цена, рекла је данас уредница портала „Нађи дом“ Марија Граховац.
Фото: Unsplash/Patrick Perkins

Гостујући на ТВ К1, Граховац је објаснила да се највише траже гарсоњере, једнособни и двособни станови.

Како је рекла, раст цена је почео у августу и септембру, као и обично, због студената, али је ситуација појачана украјинском кризом и раст цена траје до данас.

„У јануару су гарсоњере у Београду биле 300 евра, а сада су 600-700 евра. Оглас у јануару је био 40 дана активан, а сада у октобру огласи су активни од четири до седам дана. Да Руси нису масовно дошли у Србију цене рентирања биле би ниже, пошто су испразнили тржиште јер одмах морају да реше кров над главом. Спремни су да плате и више и одмах, јер ту нема одлагања“, објашњава Граховац.

Бранко Шајкунић из агенције „Посредник некретнине“ рекао је на К1 телевизији да је међу Русима веома популаран Нови Београд.

„Ту је углавном све разграбљено. Wест 65, А блок, тај тип насеља и ту је рента максимално 1.200 до 1.500 евра за стан. Рецимо имате случај у Белвилу где се стан од 45 квадрата издаје за 800 евра, али је луксузно сређен, а за стан од 60 квадрата можете тражити 1.200 до 1.500 евра. Преко тога имате огромну понуду коју нико не закупљује“, рекао је Шајкунић.

Evropska komisija predlaže novi Euro 7 standard za nova motorna vozila

Преузмите андроид апликацију.