Poznato je da voće doprinosi zdravlju, a kajsije nisu izuzetak. Kajsije su „mesnati” i ukusni plodovi koji obezbeđuju neophodnu dnevnu dozu vitamina A i C i oko 6 odsto kalijuma.
Ovo voće se gaji veoma dugo i može se koristiti na mnogo načina. Neki ga koriste za poboljšanje digestivnog sistema, a drugi u lečenju dijabetesa.
Oči
Kajsije su bogate vitaminima A i C, karotenoidima i beta karotenom, smanjuju rizik od problema sa vidom. Ako želite bolji vid, uključite kajsije u ishranu.
Groznica
Jedan od najboljih načina za lečenje groznice je jesti kajsije. Sok od ovog voća je veoma koristan i deluje protivupalno i snižava telesnu temperaturu. U sok od kajsije možete dodati i malo meda, kao i malo vode.
Kosti
Kajsije sadrže esencijalne hranljive materije koje su telu potrebne za jačanje kostiju. Redovna konzumacija kajsije obezbediće pravilan rast i razvoj zdravih kostiju. Kajsije takođe sprečavaju bolesti povezane sa starenjem kao što je osteoporoza.
Zatvor
Kajsije rade čuda kada je u pitanju poboljšanje digestivnog sistema. Sadrže dosta pektina, koji pomaže u rešavanju problema sa opstipacijom (zatvorom), pa lekari preporučuju kajsije pacijentima koji imaju takve tegobe.
Nabavite magičnu lavandu: Biljka od neprocenjive važnosti za žene
Preuzmite android aplikaciju.