Početna > Biznis
Biznis

EU zabranila pružanje kripto usluga Rusima

Evropska unija je uvela široku zabranu pružanja kripto usluga Rusima u okviru svoje osme runde sankcija koje su odobrene u četvrtak.
Foto: Pixabay/PIRO4D

Novom merom su pooštrena ograničenja koja su bila na snazi od aprila 2022, piše Raša tudej.

„Postojeća ograničenja za kripto imovinu su pooštrena zabranom svih novčanika za čuvanje kripto imovine, računa ili kastodi usluga, bez obzira na iznos sredstava u novčaniku (ranije je bilo dozvoljeno do 10.000 evra)”, navodi se u saopštenju za javnost. na sajtu Evropske komisije.

Nakon što su Viza i Masterkard napustile rusko tržište ranije ove godine i neke banke isključene iz međunarodnog bankarskog sistema, kriptovalute, posebno stejbkoin, postale su jedan od najpopularnijih načina za Ruse da transferišu novac u inostranstvo. perateri kripto usluga sa sedištem u EU možda će morati da prekinu obradu transakcija s Rusima, osim ako klijenti nisu rezidenti 27-članog bloka, piše Forbs Rusija.

Kripto platforme izvan EU mogle bi da slede taj primer, upozorio je Forbs Rusija. akon što je EU u aprilu uvela ograničenje kripto imovine za ruske građane na 10.000 evra, platforma Bajnens, registrovana u SAD, jedna od najpopularnijih berzi među Rusima, usvojila je istu meru, dodaje RT.

Mask zatražio odlaganje parnice sa „Tviterom“ za 28. oktobar

Preuzmite android aplikaciju.