Почетна > Бизнис
Бизнис

ЕУ забранила пружање крипто услуга Русима

Европска унија је увела широку забрану пружања крипто услуга Русима у оквиру своје осме рунде санкција које су одобрене у четвртак.
Фото: Pixabay/PIRO4D

Новом мером су пооштрена ограничења која су била на снази од априла 2022, пише Раша тудеј.

„Постојећа ограничења за крипто имовину су пооштрена забраном свих новчаника за чување крипто имовине, рачуна или кастоди услуга, без обзира на износ средстава у новчанику (раније је било дозвољено до 10.000 евра)”, наводи се у саопштењу за јавност. на сајту Европске комисије.

Након што су Виза и Мастеркард напустиле руско тржиште раније ове године и неке банке искључене из међународног банкарског система, криптовалуте, посебно стејбкоин, постале су један од најпопуларнијих начина за Русе да трансферишу новац у иностранство. ператери крипто услуга са седиштем у ЕУ можда ће морати да прекину обраду трансакција с Русима, осим ако клијенти нису резиденти 27-чланог блока, пише Форбс Русија.

Крипто платформе изван ЕУ могле би да следе тај пример, упозорио је Форбс Русија. акон што је ЕУ у априлу увела ограничење крипто имовине за руске грађане на 10.000 евра, платформа Бајненс, регистрована у САД, једна од најпопуларнијих берзи међу Русима, усвојила је исту меру, додаје РТ.

Mask zatražio odlaganje parnice sa „Tviterom“ za 28. oktobar

Преузмите андроид апликацију.