Почетна > Бизнис
Бизнис

Ер Србија и Туркиш шире сарадњу, могуће заједничко улагање

У склопу проширења сарадње Ер Србија ће од јула увести додатне летове на линији Београд-Истанбул, којих ће бити 10 недељно, док ће Туркиш ерлајнс распоређивати широкотрупне авионе на тој рути два пута недељно, а истражује се и могућност заједничког улагања, наводи се у саопштењу компанија.
Фото: Ер Србија

Ер Србија и Туркиш ерлајнс додатно ће унапредити комерцијалну сарадњу на основу Меморандума о разумевању потписаног у Дохи.

Документ је потписан током 78. годишње генералне скупштине ИАТА, у присуству генералних директора две авио-компаније – Јиржи Марек и Билал Екши.

Компаније ће наставити да истражују даље могућности комерцијалне сарадње, што би могло да доведе и до заједничког улагања.

Циљ је да обе компаније понуде конкурентније и исплативије авио-услуге између Турске и Србије, побољшају квалитет услуга које се тренутно нуде, као и да се прошири понуду и бенефит за све путнике.

Компаније ће преговарати о јачању постојеће сарадње у области код-шер партнерства, карго операција и програма лојалности за путнике који често лете (Фреqуент Флyер Програм), док ће развијати опције сарадње у путничким салонима у својим мрежама.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек истакао је задовољство јачањем добрих односа и сарадње са Туркиш ерлајнсом.

„Са великим задовољством најављујемо да ће Ер Србија и Туркиш ерлајнс наставити да налазе нове комерцијалне могућности за стварање ефикасних и обострано корисних односа, где разматрамо и опцију удруживања ресурса како бисмо постигли бољу повезаност и понуду за наше кориснике кроз заједничка улагања у услуге између Србије и Турске. На овај начин доприносимо и даљем унапређењу односа између наше две државе, а у интересу корисника и заједница у обе земље”, рекао је он.

Генерални директор Туркиш ерлајнса Билал Екши истакао је важност развоја партнерстава у глобалној авио-индустрији.

„Унапређење билатералних односа између наших земаља и сарадње кроз наше мреже су од суштинског значаја за нас, нарочито након пандемије. С тим у вези, са задовољством смо потписали овај Меморандум о разумевању са Ер Србијом, како бисмо истражили могућности побољшане сарадње и даље преговарали о проширењу нашег постојећег партнерства“, рекао је он.

Две авио-компаније су кроз досадашњу сарадњу усвојиле и више пута унапређивале код-шер споразум за летове до дестинација у оквиру мрежа Ер Србије и Туркиш ерлајнса.

Заједнички летови нуде брзе и практичне конекције за путнике који путују из Истанбула, највећег града у Турској и значајног чворишта авио-саобраћаја у региону, до Београда и даље, као и за путнике који путују из српске престонице до Истанбула и даље.

Ер Србија је додала и свој ЈУ код на летове Анадолу џета, подружнице Туркиш ерлајнса, између турске престонице Анкаре и главног града Србије Београда.

Туркиш ерлајнс додао је свој ТК код на летове Ер Србије између Ниша и Истанбула, као и између Краљева и Истанбула, тиме пружајући путницима на наведеним летовима приступ глобалној мрежи Туркиш ерлајнса.

Najviše se trgovalo kupusom, prodaja dinja duplirana

Преузмите андроид апликацију.