Početna > Biznis
Biznis

Er Srbija i Turkiš šire saradnju, moguće zajedničko ulaganje

U sklopu proširenja saradnje Er Srbija će od jula uvesti dodatne letove na liniji Beograd-Istanbul, kojih će biti 10 nedeljno, dok će Turkiš erlajns raspoređivati širokotrupne avione na toj ruti dva puta nedeljno, a istražuje se i mogućnost zajedničkog ulaganja, navodi se u saopštenju kompanija.
Foto: Er Srbija

Er Srbija i Turkiš erlajns dodatno će unaprediti komercijalnu saradnju na osnovu Memoranduma o razumevanju potpisanog u Dohi.

Dokument je potpisan tokom 78. godišnje generalne skupštine IATA, u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije – Jirži Marek i Bilal Ekši.

Kompanije će nastaviti da istražuju dalje mogućnosti komercijalne saradnje, što bi moglo da dovede i do zajedničkog ulaganja.

Cilj je da obe kompanije ponude konkurentnije i isplativije avio-usluge između Turske i Srbije, poboljšaju kvalitet usluga koje se trenutno nude, kao i da se proširi ponudu i benefit za sve putnike.

Kompanije će pregovarati o jačanju postojeće saradnje u oblasti kod-šer partnerstva, kargo operacija i programa lojalnosti za putnike koji često lete (Frequent Flyer Program), dok će razvijati opcije saradnje u putničkim salonima u svojim mrežama.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek istakao je zadovoljstvo jačanjem dobrih odnosa i saradnje sa Turkiš erlajnsom.

„Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo da će Er Srbija i Turkiš erlajns nastaviti da nalaze nove komercijalne mogućnosti za stvaranje efikasnih i obostrano korisnih odnosa, gde razmatramo i opciju udruživanja resursa kako bismo postigli bolju povezanost i ponudu za naše korisnike kroz zajednička ulaganja u usluge između Srbije i Turske. Na ovaj način doprinosimo i daljem unapređenju odnosa između naše dve države, a u interesu korisnika i zajednica u obe zemlje”, rekao je on.

Generalni direktor Turkiš erlajnsa Bilal Ekši istakao je važnost razvoja partnerstava u globalnoj avio-industriji.

„Unapređenje bilateralnih odnosa između naših zemalja i saradnje kroz naše mreže su od suštinskog značaja za nas, naročito nakon pandemije. S tim u vezi, sa zadovoljstvom smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa Er Srbijom, kako bismo istražili mogućnosti poboljšane saradnje i dalje pregovarali o proširenju našeg postojećeg partnerstva“, rekao je on.

Dve avio-kompanije su kroz dosadašnju saradnju usvojile i više puta unapređivale kod-šer sporazum za letove do destinacija u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa.

Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

Er Srbija je dodala i svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda.

Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.

Najviše se trgovalo kupusom, prodaja dinja duplirana

Preuzmite android aplikaciju.