Početna > Srbija
Srbija

Dodik: Samo u BiH strane diplomate podstiču sukobe i ostaju diplomate

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se američka Ambasada ponovo s njim obračunava, iako je „skandaloznu izjavu“ dao poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, i da, umesto jasne osude reisovih poziva na oružje, „na opšte iznenađenje mi gledamo odbranu njegovih stavova“.
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

„U trenutku kada je izvršen teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu pre 12 godina, na moj poziv u kojem izražavam solidarnost sa osobljem Ambasade, osuđujući taj teroristički čin, tadašnji američki ambasador u Sarajevu prvo je rekao da to nije teroristički akt i zamolio me da taj atak ne koristim za obračun sa zajedničkim institucijama“, rekao je Dodik za Srnu.

Dodik kaže da je još tada shvatio da je „američka politika potpuno u službi muslimanskih interesa u BiH, čak i kad im rafalima napadaju Ambasadu“. „U tom kontekstu vidim i jučerašnje saopštenje Ambasade SAD na Kavazovićeve ratnohuškačke izjave, koje ni muslimanski političari ne mogu braniti“, istakao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je rekao da je američka Ambasada ćutala kada su iz islamske verske zajednice dolazile uvrede na račun pravoslavaca, pa i nedavno iz džamije u Republici Srpskoj.

„Samo u BiH strani diplomata podstiče sukobe, podržava jezik mržnje čak i od verskih poglavara, i ostaje diplomata“, konstatovao je Dodik.

Dodik: Petrič će jednom odgovarati za kršenje međunarodnih sporazuma

Preuzmite android aplikaciju.