Почетна > Србија
Србија

Додик: Само у БиХ стране дипломате подстичу сукобе и остају дипломате

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да се америчка Амбасада поново с њим обрачунава, иако је „скандалозну изјаву“ дао поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић, и да, уместо јасне осуде реисових позива на оружје, „на опште изненађење ми гледамо одбрану његових ставова“.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

„У тренутку када је извршен терористички напад на Амбасаду САД у Сарајеву пре 12 година, на мој позив у којем изражавам солидарност са особљем Амбасаде, осуђујући тај терористички чин, тадашњи амерички амбасадор у Сарајеву прво је рекао да то није терористички акт и замолио ме да тај атак не користим за обрачун са заједничким институцијама“, рекао је Додик за Срну.

Додик каже да је још тада схватио да је „америчка политика потпуно у служби муслиманских интереса у БиХ, чак и кад им рафалима нападају Амбасаду“. „У том контексту видим и јучерашње саопштење Амбасаде САД на Кавазовићеве ратнохушкачке изјаве, које ни муслимански политичари не могу бранити“, истакао је Додик.

Председник Републике Српске је рекао да је америчка Амбасада ћутала када су из исламске верске заједнице долазиле увреде на рачун православаца, па и недавно из џамије у Републици Српској.

„Само у БиХ страни дипломата подстиче сукобе, подржава језик мржње чак и од верских поглавара, и остаје дипломата“, констатовао је Додик.

Додик: Петрич ће једном одговарати за кршење међународних споразума

Преузмите андроид апликацију.