Početna > Srbija
Srbija

Dačić se sastao sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se danas sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom, koji je u poseti Srbiji.
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa svojim bivšim kolegom i dobrim prijateljem, ocenivši da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, saopšteno je iz MSP.

Istakao je da će, kao i do sada, i u ovom mandatu kao ministar spoljnih poslova nastojati da izgradi što bolje odnose sa Turskom i dalje unapredi saradnju dve prijateljske zemlje.

Izrazio je jasno opredeljenje za dalje jačanje kulturne saradnje, kao i kulturnih veza između naših država i naroda.

Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni podršku predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i učešće ministra inostranih poslova Republike Turske Mevluta Čavušogla na Samitu lidera u okviru inicijatve „Otvoreni Balkan“, održanom 2. septembra u Beogradu.

Predsednik Velike narodne skupštine Turske Mustafa Šentop sa zadovoljstvom je preneo da je tokom posete Srbiji imao veoma dobre razgovore sa srpskim rukovodstvom, u kojima je potvrđeno da su odnosi između Srbije i Turske na izuzetnom nivou.

Zahvalio je Dačiću na zalaganju i doprinosu koji je na svim prethodnim funkcijama dao unapređenju odnosa između dve zemlje, ponovivši zadovoljstvo što se zajednički projekti, a na prvom mestu infrastrukturne infesticije, uspešno realizuju.

Brnabić i Šentop razgovarali o saradnji Srbije i Turske

Preuzmite android aplikaciju.