Почетна > Србија
Србија

Дачић се састао са председником Велике Народне скупштине Турске

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, састао се данас са председником Велике Народне скупштине Турске Мустафом Шентопом, који је у посети Србији.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Дачић је изразио задоволјство због сусрета са својим бившим колегом и добрим пријателјем, оценивши да су билатерални односи на веома високом нивоу, саопштено је из МСП.

Истакао је да ће, као и до сада, и у овом мандату као министар сполјних послова настојати да изгради што болје односе са Турском и далје унапреди сарадњу две пријателјске землје.

Изразио је јасно определјење за далје јачање културне сарадње, као и културних веза између наших држава и народа.

Дачић је истакао да Србија изузетно цени подршку председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана иницијативи „Отворени Балкан“, као и учешће министра иностраних послова Републике Турске Мевлута Чавушогла на Самиту лидера у оквиру иницијатве „Отворени Балкан“, одржаном 2. септембра у Београду.

Председник Велике народне скупштине Турске Мустафа Шентоп са задоволјством је пренео да је током посете Србији имао веома добре разговоре са српским руководством, у којима је потврђено да су односи између Србије и Турске на изузетном нивоу.

Захвалио је Дачићу на залагању и доприносу који је на свим претходним функцијама дао унапређењу односа између две землје, поновивши задоволјство што се заједнички пројекти, а на првом месту инфраструктурне инфестиције, успешно реализују.

Brnabić i Šentop razgovarali o saradnji Srbije i Turske

Преузмите андроид апликацију.