Почетна > Србија
Србија

Брнабић и Шентоп разговарали о сарадњи Србије и Турске

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са председником Велике народне скупштине Републике Турске Мустафом Шентопом о билатералним односима две земље.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Премијерка је оценила да је сарадња двеју земаља на највишем нивоу, а посебно када је реч о економији, инфраструктури, туризм, у и подвукла да је Турска веома важан партнер Србије у тим областима, саопштено је из Владе.

Компаније из Турске запошљавају око 5.900 радника из Србије, посебно из руралних подручја, рекла је Брнабић и нагласила да две државе имају изражене билатералне интересе.

Према њеним речима, уз узајамну подршку и посвећеност, завршен је пут између Тутина и Новог Пазара и наставља се сарадња на изградњи најзначајнијег инфаструктурног пројекта, аутопута између Београда и Сарајева.

Говорећи о Отвореном Балкану, премијерка је захвалила Шентопу на подршци коју Турска пружа овој иницијативи, као и очувању мира и стабилности у овом делу Европе.

Шентоп је рекао да су односи две земље важни за цео регион и да је уверен да ће добра сарадња бити настављена.

Он је истакао туризам као важну привредну грану коју треба унапредити, јер је то сектор са великим потенцијалом.

Председник Велике народне скупштине Републике Турске закључио је да је укупна међупарламентарна сарадња у претходном периоду била веома добра, пријатељска, континуирана и да је својом устаљеном динамиком пратила тренд општих билатералних односа.

Vlada usvojila Program zaštite vazduha, šta se njime predviđa

Преузмите андроид апликацију.