Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли патите од пролећног умора? Помозите себи уз ове савете!

Иако је пролеће време када се природа буди, многи људи могу да осете одређену врсту умора, која се често назива пролећним умором.
Фото: Градске инфо

Сасвим је природно да се тако осећате, јер се тело прилагођава променама времена.

Будите на отвореном

У пролеће је лакше устати раније, јер је пред зору.

Зато искористите јутарње сате за лагану шетњу, трчање или вожњу бициклом. Сунчева светлост је најбољи извор витамина Д, који вам даје енергију. Због тога вас поставља добро расположење за дан. Дневна светлост помаже у производњи хормона серотонина који подиже расположење и инхибира производњу хормона спавања, познатог и као мелатонин. Због тога остајете на отвореном што је више могуће.

Носите компресиону одећу за отечене ноге

Ако имате уморне и отечене ноге, ношење компресионе одеће може помоћи. Медицинска компресиона одећа стимулише венску активност и одржава проток крви. Сунчева светлост је најбољи извор витамина Д, а има и неке друге позитивне ефекте на ваше здравље.

Покрените циркулацију

Наизменични топли и хладни тушеви ујутру подстичу циркулацију и обезбеђују добру циркулацију крви у кожи. Најбоље је да се туширање увек заврши хладном водом. За бољи ефекат можете посетити и сауну.

Водите рачуна о својој кожи

Правилна нега коже такође игра важну улогу. На тај начин дугорочно снабдева кожу неопходним супстанцама. Кожи је после зимских дана потребна посебна нега јер је дуго била изложена сувом ваздуху и ниским температурама. Зато хидрирајте кожу тако да буде глатка и мека на додир.

Једите свежу храну

Наш организам у пролеће највише воли свежу храну, јер се тада јаче активирају многи метаболички процеси. Препоручљиво је јести неколико лаганих и малих оброка дневно, јер ће то олакшати варење. Укључите у исхрану што више воћа и поврћа, јер садрже витамине и минерале, који су посебно неопходни када дође пролеће.

Pozitivne strane konzumiranja badema

Преузмите андроид апликацију.