Kada je u pitanju stavljanje tople hrane u frižider, stručnjaci kažu da problem nije hrana koju pokušavate da ohladite, već druga hrana u frižideru.
Ako zaboravite da ohladite ostatke hrane koja se hladila na sobnoj temperaturi duže od dva sata, najbolje je da je bacite.
Posle dva sata na sobnoj temperaturi, bakterije će početi da se brzo razmnožavaju, pa se povećava rizik od trovanja.
U svakom slučaju, bolje je sprečiti probleme nego ih lečiti, a da biste to uradili, najbolje je ubrzati hlađenje hrane: ostatke podeliti u manje, plitke posude da se brže ohlade i sačekajte da se da se ohladi na sobnu temperaturu.
Ako je prostorija toplija od trideset stepeni, preporučuje se da hranu stavite u frižider nakon jednog sata. Kada je reč o stavljanju tople hrane u frižider, stručnjaci kažu da nije problem hrana koju pokušavate da ohladite, već druga hrana u frižideru.
Na primer, usled kondenzacije vode u frižideru, namirnice poput salate mogu se mnogo brže pokvariti.
Ako u frižider stavite toplu hranu ili toplu tečnost, pored toga što se njihova nutritivna vrednost može smanjiti, vaš frižider će morati više da radi, zato pričekajte da se hrana spusti na sobnu temperaturu pre nego što je stavite u frižider.
Preuzmite android aplikaciju.