Када је у питању стављање топле хране у фрижидер, стручњаци кажу да проблем није храна коју покушавате да охладите, већ друга храна у фрижидеру.
Ако заборавите да охладите остатке хране која се хладила на собној температури дуже од два сата, најбоље је да је баците.
После два сата на собној температури, бактерије ће почети да се брзо размножавају, па се повећава ризик од тровања.
У сваком случају, боље је спречити проблеме него их лечити, а да бисте то урадили, најбоље је убрзати хлађење хране: остатке поделити у мање, плитке посуде да се брже охладе и сачекајте да се да се охлади на собну температуру.
Ако је просторија топлија од тридесет степени, препоручује се да храну ставите у фрижидер након једног сата. Када је реч о стављању топле хране у фрижидер, стручњаци кажу да није проблем храна коју покушавате да охладите, већ друга храна у фрижидеру.
На пример, услед кондензације воде у фрижидеру, намирнице попут салате могу се много брже покварити.
Ако у фрижидер ставите топлу храну или топлу течност, поред тога што се њихова нутритивна вредност може смањити, ваш фрижидер ће морати више да ради, зато причекајте да се храна спусти на собну температуру пре него што је ставите у фрижидер.
Преузмите андроид апликацију.