Konzerviranjem se hrana održava svežom i jestivom, posebno hrana koja je sklona razvoju različitih patogena, a u procesu konzerviranja hrana prolazi kroz proces sterilizacije.
Nažalost, rezultat je značajan gubitak hranljivih materija, ali kada se voće ili povrće jednom konzervira, ono može ostati tako godinama, bezbedno od opasnih mikroorganizama.
Prema rečima stručnjaka, evo koja je najzdravija konzervirana hrana.
To su svakako, kažu, sardine ili sardine u konzervi, ali i druge riblje konzerve koje su pristupačan izvor proteina, ali i održive i ne zahtevaju dugu pripremu ili kuvanje.
Dodavanje konzervirane ribe vašoj ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.
Sardine u konzervi imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morskih plodova, posebno ako sveže nisu dostupne.
Uz njih, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i antiinflamatornih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje obezbeđuje mononezasićene masti zdrave za srce.
Kako jesti sardine?
Zdravstvene smernice preporučuju dve do tri porcije ribe sa niskim sadržajem žive nedeljno, preporučuje se mešanje sa testeninom, sirom ili krekerima za užinu. Postoji bezbroj drugih načina da uključite konzervirane sardine u svoju ishranu.
Preuzmite android aplikaciju.