Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Да ли храна из конзерве може бити здрава? Ево која је најздравија

Конзервирањем се храна одржава свежом и јестивом, посебно храна која је склона развоју различитих патогена, а у процесу конзервирања храна пролази кроз процес стерилизације.
Фото: Pixabay/Joenomias

Нажалост, резултат је значајан губитак хранљивих материја, али када се воће или поврће једном конзервира, оно може остати тако годинама, безбедно од опасних микроорганизама.

Према речима стручњака, ево која је најздравија конзервирана храна.

То су свакако, кажу, сардине или сардине у конзерви, али и друге рибље конзерве које су приступачан извор протеина, али и одрживе и не захтевају дугу припрему или кување.

Додавање конзервиране рибе вашој исхрани има бројне здравствене предности.

Сардине у конзерви имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морских плодова, посебно ако свеже нису доступне.

Уз њих, уносимо велику количину протеина, витамина Д и антиинфламаторних омега-3 масних киселина, а маслиново уље обезбеђује мононезасићене масти здраве за срце.

Како јести сардине?

Здравствене смернице препоручују две до три порције рибе са ниским садржајем живе недељно, препоручује се мешање са тестенином, сиром или крекерима за ужину. Постоји безброј других начина да укључите конзервиране сардине у своју исхрану.

Evo liste najboljih i najgorih opcija izvora proteina

Преузмите андроид апликацију.