Почетна > Србија
Србија

Борба за здраву животну средину почиње од обданишта

Mинистарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да су очување здраве животне средине и борба против климатских промена питања свих нас, и оних који се непосредно тиме баве, и свих нас као грађана, као и генерација које тек треба да дођу на свет.
обданиште
Фото: Pexels/Brett Sayles

,,У свету се годишње емитује 60 милијарди тона угљен-диоксида, хиљаде тона метана, а само у Србији се емитује 58 милиона тона угљен-диоксида. Опредељење Владе Србије, као и наших међународних партнера, јесте да учинимо све што можемо, свако у свом ресору, да зауставимо повећање, а онда и да смањујемо емисије штетних гасова“, рекла је Михајловићева.

Она је истакла да остварење тог циља зависи од свих нас, од структуре производње и потрошње, од начина на који се грејемо и хладимо, а почиње од обданишта, школе и културе где учимо децу како да се односе према животној средини.

Србија има све потенцијале да буде енергетски безбедна, независна и истовремено еколошки чистија земља.

Према њеним речима, отварање кластера 4 – Зелена агенда и одржива повезаност показује да је Србија опредељена да све што ради буде у складу са највишим европским стандардима у области заштите животне средине.

Delegacija Srbije na međunarodnoj konferenciji o životnoj sredini ,,Stokholm+50“

 

Преузмите андроид апликацију.