Ако волите хлеб, али желите здравију алтернативу, пробајте хлеб без брашна.
За рецепт можете користити различите семенке, а по жељи можете додати и орахе.
Добра ствар је што се овај хлеб може јести уз разна јела.
Састојци:
- три јаја
- 250 грама овсене каше
- једна кесица прашка за пециво
- 100 грама семенки (лан, сусам, семенке бундеве, сунцокрет…)
- соли
- 500 грама свежег сира
Припрема:
Пре него што почнете да припремате овај хлеб, укључите рерну на 180 степени. Умутите јаја око пет минута. Затим додајте сир и мутите док не добијете једноличну смесу, затим додајте со и прашак за пециво и поново умутите. У смесу по жељи додајте овсене пахуљице и семенке и мешајте руком. Калуп у коме планирате да печете хлеб обложите папиром за печење и у њега утисните смесу. Можете додати још семена на врх. Хлеб треба да се пече око 35 минута на истој температури. Када је печено, извадите га из калупа и оставите да се мало охлади. Можете га јести са омиљеним намазом или направити сендвич од њега. Овај хлеб је пожељно држати у фрижидеру и искористити у року од три дана.
Beogradski bend „Consecration“ stiže u SKCNS Fabrici u subotu 28. septembra
Преузмите андроид апликацију.