Ako volite hleb, ali želite zdraviju alternativu, probajte hleb bez brašna.
Za recept možete koristiti različite semenke, a po želji možete dodati i orahe.
Dobra stvar je što se ovaj hleb može jesti uz razna jela.
Sastojci:
- tri jaja
- 250 grama ovsene kaše
- jedna kesica praška za pecivo
- 100 grama semenki (lan, susam, semenke bundeve, suncokret…)
- soli
- 500 grama svežeg sira
Priprema:
Pre nego što počnete da pripremate ovaj hleb, uključite rernu na 180 stepeni. Umutite jaja oko pet minuta. Zatim dodajte sir i mutite dok ne dobijete jednoličnu smesu, zatim dodajte so i prašak za pecivo i ponovo umutite. U smesu po želji dodajte ovsene pahuljice i semenke i mešajte rukom. Kalup u kome planirate da pečete hleb obložite papirom za pečenje i u njega utisnite smesu. Možete dodati još semena na vrh. Hleb treba da se peče oko 35 minuta na istoj temperaturi. Kada je pečeno, izvadite ga iz kalupa i ostavite da se malo ohladi. Možete ga jesti sa omiljenim namazom ili napraviti sendvič od njega. Ovaj hleb je poželjno držati u frižideru i iskoristiti u roku od tri dana.
Beogradski bend „Consecration“ stiže u SKCNS Fabrici u subotu 28. septembra
Preuzmite android aplikaciju.