Početna > Novi Sad
Aktuelno Novi Sad

Zatvorena sezona Ledene šume, uživalo 40.000 mališana

Sinoć je u Dunavskom parku u Novom Sadu sa poslednjom smenom klizanja zatvorena šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ koja je održana u periodu od 17. decembra 2021. do 23. januara ove godine.
Foto: Gradske info

Kako su saopštili organizatori, uz poštovanje svih epidemioloških mera, tokom 38 dana trajanja „Ledena šuma“ je okupila više od 40.000 klizača, koji su se odlučili da vreme provedu na otvorenom u zabavi i rekreaciji.

„Kada govorimo o samoj posećenosti manifestaciji, brojka je minimum tri puta veća od broja registrovanih klizača jer su za nas posetioci „Ledene šume“ svi naši sugrađani kao i gosti Novog Sada koji su šetali Dunavskim parkom, sladili se u „Snežnom gradu“ ili samo fotografisali u duhu praznične dekoracije koja je 38 dana krasila srce Novog Sada. U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 25 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim i kulturnim sadržajima“, navodi se u saopštenju.

Foto Gradske info
Foto: Gradske info
U cilju popularizacije klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom u toku prve i poslednje nedelje trajanja manifestacije.

Ulicama grada sa Jelenom – Ledena šuma (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.