Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто вам грашак никада не испадне као када га мама прави?

Често га правите, али никада не успете да га направите онако окусног како га направи ваша мама? Овај рецепт за чорба од грашка брише све претходне грешке.
Фото: Pixabay/Devanath

Све у једном лонцу, скоро тренутно и веома укусно и здраво. Док чекате сезону младог грашка, он ће послужити и замрзнути се.

Кад год на менију има махунарку треба избегавати да је комбинујете са месом јер је пуна беланчевина, па се треба руководи овом чињеницом, махунарке, житарице и поврће чине комплетан оброк коме није потребно месо.

Верујемо да ћете и ви поделити наше мишљење након што испробате грашак без меса који обожавају сви, а посебно деца.

Састојци:
  •  500 грама очишћеног свежег грашка, можете  и замрзнутог
  •  1 главица лука
  • 2 шаргарепе
  • 2-3 кашике проса
  • 1 кашика црвене димљене слатке паприке
  • со и бибер
  • маслиново уље во
  • 1 јаје 
  • 4-5 кашичице брашна 
Припрема:

На уљу продинстати ситно сецкани лук и шаргарепу. Одмах посолите и побиберите. Мешајте на лаганој ватри док лук се не смекшају. Додајте грашак и динстајте још неколико минута, мешајући. Сипати воду. Просо ставите одмах и оставите да се кува око 15 минута након што проври, на лаганој ватри. По потреби додајте још соли или бибера. Израчунајте да ће вам њоке додатно згуснути вариво, па по потреби додајте још мало воде. У међувремену припремите њоке. У шољу ставите јаје и со и добро умутите виљушком. Додајте уље и брашно и све мешајте док не добијете глатку смесу коју ћете моћи да заграбите кашиком и ставите у вариво без просипања. Пустите да одстоји десет минута. Последњих пет минута кувања варива додајте њоке. Пустите да се све заједно крчка око 5 минута.

Грашак скуван на овакав начин сигурно да ће вам се свидети.

Pregled voća i povrća sazrevanja po mesecima, sve na jednom mestu

Преузмите андроид апликацију.