Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто треба избегавати комбиновање парадајза и краставаца у салати

Парадајз и краставци чине освежавајућу салату. Оба састојка хидрирају, хладе и пуна су бројних корисних здравствених својстава. Али да ли сте знали да њихова комбинација није толико здрава колико сте можда мислили?
Фото: Pixabay/ Alexey_Marcov

Сваки састојак хране има своју јединствену природу, карактеристике и брзину варења и то је оно што дефинише да ли је комбинација два састојка безбедна или не.

Наиме, када се комбинују две намирнице две различите природе или различите „брзине варења“, оне могу пореметити правилан ток варења, што доводи до негативних ефеката на опште здравље.

Иако су краставац и парадајз појединачно здрави, они не чине здраву комбинацију. Њихова заједничка конзумација може довести до проблема са варењем.

Краставци садрже неколико есенцијалних хранљивих материја које вам помажу да останете хидрирани, али такође садрже својство за које се зна да омета апсорпцију витамина Ц.

Парадајз је, с друге стране, богат витамином Ц, а када се комбинује са краставцима, може пореметити киселу pH вредност тела.

Лоша комбинација може изазвати лоше варење, ферментацију, труљење и стварање гасова, а ако се настави дуже време, може довести до токсикозе – тровања крви и других болести.

Поред тога, може изазвати и конфузију у нашим ћелијама, што може довести до многих различитих болести.

Поставља се питање: Па како јести салату од парадајза и краставца и помоћи варењу?

Иако разумемо да краставци и парадајз нису добра комбинација хране, изостављање било ког од њих из чиније за салату делује немогуће. Али постоји решење.

Можете започети оброк са пола кашичице ренданог ђумбира и прстохватом соли како бисте стимулисали варење.

Поред тога, додајте мало соли (пожељно црне) у салату како бисте помогли варењу и задржали воду и, што је најважније, добро сажваћите храну како бисте убрзали процес варења.

Готово сви једемо ово месо, а вероватно немамо појмa колико је штетно!

Преузмите андроид апликацију.