Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Загрејте се у хладним данима: Поред куваног вина у томе вам може помоћи и кувани џин, а ово је рецепт

Зимске ноћи и шетње градским тргом подсећају на мирис куваног вина и медењака са циметом, као и популарног „куртош“ колача. Међутим, на новосадском „Зимзеленду“ сада имате могућност да пробате и неколико новина као што су кувана ракија и кувани џин, за све који желе да се додатно загреју у хладним данима.
Фото: Freepik

У наставку вам доносимо рецепте за ове напитке:

За кувани џин ће вам бити потребно:

1 литар воде
1 литар сока од квалитетне јабуке
џин 0.7л боца
3 штапића цимета
15 каранфилића
1 поморанџа
1 кашика меда

Начин припреме:

Очистите поморанџу од коре у усцедите сок из ње. Помешајте сок од поморанџе са соком од јабуке, водом, медом и зачинима. Загрејте све састојке око 20 минута без кључања. Затим, полако додајте џин у малим количинама. Све то кувајте 10 минута.

За кувану ракију ће вам требати следећи састојци:

1 кашика шећера
200мл ракије
100мл воде

Начин припреме:

У џезву ставити шећер да се истопи, помешати. Залити ракијом, разблажити водом. Оставити да узври и сипати у чаше.

За кувано вино набавите:

1 литар црног вина
1 пакетић коре цимета или кесица млевеног
неколико каранфилића
150-200 мл воде
5-7 кашичица шећера
кора поморанџе

Начин припреме:

У воду растопити шећер, додати цимет, каранфилиће, кришку поморанџе и кувати док пола воде не испари. Улити вино и загрејати до кључања.

Послужити и уживати.

Recept dana: Carska svinjetina iz rerne

Преузмите андроид апликацију.