Већина зачина може да задржи своју арому више од пет година, али само ако их правилно чувате.
Иако многи користе стаклене посуде за одлагање отворених намирница, када је реч о зачинима, то није правилно.
Стаклене посуде у којима држите зачине могу да изгледају лепо. Међутим, уколико дуже време складиштите своје зачине у стакленим посудама, онда ће они да изгубе интензитет мириса и укуса. Уколико приметите да ваши зачини немају препознатљиву боју, као и да не осећате њихов мирис, тада је време да их баците.
Наиме, већина зачина има рок трајања од две до три године, али према Мету Вебстеру из „Seasoned Pioneers„, зачине можемо да користимо и више од пет година ако смо их правилно складиштили.
Он наводи да би „зачине увек требало да чувате у херметички затвореним и непрозирним посудама ако желите да сачувате арому и текстуру зачина“.
Он даље препоручује да би за зачине тебало да користите врећице, јер то осигурава дуготрајност производа, штити га од оксидације и одржава га сувим и свежим. Вебстер напомиње да би зачине требало да држите даље од извора топлоте, попут рерне или машине за судове.
Преузмите андроид апликацију.