Početna > Srbija
Srbija

Za nedelju dana za penzionerske kartice se prijavilo 370.000 penzionera

Za prvih nedelju dana za penzionerske kartice se prijavilo 370.000 korisnika, izjavio je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović i naveo da su i firme pokazale veliku zainteresovanost da učestvuju u ovoj akciji koja bi trebalo da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana.
Foto: scrshot/PIOfond

„Poslednje nedelje prioritet naših aktivnosti jeste promovisanje penzionerskih kartica, jer nam je izuzetno važno da korisnici koji imaju pravo da se prijave razumeju u kolikoj meri im je značajno da podnesu zahtev za karticu i da je kasnije koriste. Ova kartica će na direktan način poboljšati materijalni položaj penzionera i doprineti boljem kvalitetu života, što nam je cilj”, rekao je Ognjenović.

Ocenio je da veoma veliki broj prijavljenih već u prvoj nedelji pokazuje da su penzioneri čuli i razumeli poruku koja im se šalje i da je time što je prijava organizovana na najjednostavniji i najbrži način, elektronski, obezbeđeno da se prijava uradi bez čekanja u redovima, u najvećem broju od kuće ili pođednako brzo na šalterima Fonda.

Prema njegovim rečima, pojedine lokalne samouprave su se već organizovale da pruže pomoć korisnicima u postupku prijave, otvorili su posebne šaltere za penzionere i to ne samo u opštinama, već i na nivou mesnih zajednica.

Kada je reč o privrednim subjektima, koji bi korisnicima penzionerskih kartica trebalo da odobre poklone ili popuste, Ognjenović je rekao da oni pokazuju izuzetnu zainteresovanost da podrže ovaj projekat. „Javljaju se preko aplikacije na sajtu Fonda PIO, direktno filijalama ili meni.

Šainović: Hrabrost građana odvratila NATO od kopnene intervencije

Preuzmite android aplikaciju.