Почетна > Србија
Србија

За недељу дана за пензионерске картице се пријавило 370.000 пензионера

За првих недељу дана за пензионерске картице се пријавило 370.000 корисника, изјавио је директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић и навео да су и фирме показале велику заинтересованост да учествују у овој акцији која би требало да побољша квалитет живота наших најстаријих суграђана.
Фото: scrshot/PIOfond

„Последње недеље приоритет наших активности јесте промовисање пензионерских картица, јер нам је изузетно важно да корисници који имају право да се пријаве разумеју у коликој мери им је значајно да поднесу захтев за картицу и да је касније користе. Ова картица ће на директан начин побољшати материјални положај пензионера и допринети бољем квалитету живота, што нам је циљ”, рекао је Огњеновић.

Оценио је да веома велики број пријављених већ у првој недељи показује да су пензионери чули и разумели поруку која им се шаље и да је тиме што је пријава организована на најједноставнији и најбржи начин, електронски, обезбеђено да се пријава уради без чекања у редовима, у највећем броју од куће или пођеднако брзо на шалтерима Фонда.

Према његовим речима, поједине локалне самоуправе су се већ организовале да пруже помоћ корисницима у поступку пријаве, отворили су посебне шалтере за пензионере и то не само у општинама, већ и на нивоу месних заједница.

Када је реч о привредним субјектима, који би корисницима пензионерских картица требало да одобре поклоне или попусте, Огњеновић је рекао да они показују изузетну заинтересованост да подрже овај пројекат. „Јављају се преко апликације на сајту Фонда ПИО, директно филијалама или мени.

Šainović: Hrabrost građana odvratila NATO od kopnene intervencije

Преузмите андроид апликацију.