Početna > Biznis
Biznis Srbija

Vučić: Katar da bude strateški partner Er Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je prvog čoveka Katara, tokom današnjeg razgovora, zamolio da vidi da li postoji interes te zemlje da njihova kompanija bude strateški partner Er Srbije u budućnosti.
vučić
Foto: Tanjug/Luka Filipović

Vučić je kazao da bi bilo strašno važno da se to partnerstvo desi, najavio dalje razgovore na tu temu tokom uzvratne posete, ali i pre toga procene stručnjaka.

On je ocenio da je nacionalna avio kompanija stvar prestiža. a ne samo novca, te da je Er Srbija uspela da ostvari dobre rezultate i da otvara nove linije.

„Er Srbija pripada Srbiji, sada je profitna a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju“, rekao je Vučić.

Ocenio je da je Er Srbija jedina avio kompanija u regionu koja nešto ozbiljno radi, te da Srbija ima i aerodrom koji je posle ulaganja jedan od najmodernijih.

Vučić je rekao da su teme razgovora bile i skora uzvratna poseta, snabdevanje hranom, energetika.

Naveo je da Srbija i na planu građevinskih investicija ima puno lokacija u više regiona koje može da ponudi i da je reč o velikim investicijama za koje postoji interesovanje katarske strane, a kao polje saradnje naveo je i investicije u navodnjavanje.

Vučić: Niz bilateralnih susreta, sa katarskim emirom o investicijama i saradnji

Preuzmite android aplikaciju.