Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Вучић: Катар да буде стратешки партнер Ер Србији

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је првог човека Катара, током данашњег разговора, замолио да види да ли постоји интерес те земље да њихова компанија буде стратешки партнер Ер Србије у будућности.
вучић
Фото: Танјуг/Лука Филиповић

Вучић је казао да би било страшно важно да се то партнерство деси, најавио даље разговоре на ту тему током узвратне посете, али и пре тога процене стручњака.

Он је оценио да је национална авио компанија ствар престижа. а не само новца, те да је Ер Србија успела да оствари добре резултате и да отвара нове линије.

„Ер Србија припада Србији, сада је профитна а гледамо у будућност. Данас је добро стање, хоће ли увек бити, зависи не само од нас, него и од прилика на тржишту. А видимо да велике светске компаније драстично падају“, рекао је Вучић.

Оценио је да је Ер Србија једина авио компанија у региону која нешто озбиљно ради, те да Србија има и аеродром који је после улагања један од најмодернијих.

Вучић је рекао да су теме разговора биле и скора узвратна посета, снабдевање храном, енергетика.

Навео је да Србија и на плану грађевинских инвестиција има пуно локација у више региона које може да понуди и да је реч о великим инвестицијама за које постоји интересовање катарске стране, а као поље сарадње навео је и инвестиције у наводњавање.

Vučić: Niz bilateralnih susreta, sa katarskim emirom o investicijama i saradnji

Преузмите андроид апликацију.