Почетна > Нови Сад

Нови Сад

Вучевић позива Новосађане на славу Василија Великог

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић објавио је на друштвеним мрежама отворен позив за све Новосађане, да се придруже обележавању славе Василија Великог 14. и 15, јануара.
Вучевић
Фото: Instagram/PrtSc

„Драги суграђани, позивам вас да увеличате славу Василија Великог, 14. и 15. јануара, с којом симболично започињемо годину у којој је Српска Атина носилац титуле Европске престонице културе. Слава представља српски породични празник везан за породичног свеца заштитника, а као обичај са многим обредним и религијским симболикама, препознао га је и Унеско и уврстио на листу светске нематеријалне културне баштине“, написао је Вучевић.

Градоначелник је такође истакао да овај позив важи за све Новосађане, свих вера и нација, јер уз традиционалну богату трпезу и прославу славе са домаћином Сашом Кргом и свештеником, оцем Бранком Ћурчићем, надовезаће се нови елементи у виду хорова, тамбураша као и изложба фотографија „Слава“ легендарног Павела Суровог.

Вучевић је такође истакао да су грађани позвани и на други дан Славе.

„Дођите и дан након славске прославе, јер тада Нови Сад показује своју мултикултуралност и неговање различитих традиција, кроз сајмове рукотворина националних мањина, а посебно се радујем концертима дечјих ансамбала новосадских КУД-ова. Новосађани, дођите, јер што нас буде више, то ће и душа нашег Новог Сада бити топлија!“

Miloš Vučević – gradonačelnik koji brine o podsticajima za obrazovanje

Преузмите андроид апликацију.