Mali trikovi koji će vam pomoći u kuhinji.
Internet je preplavljen savetima za kuvanje, međutim oni se, uglavnom, ne bave time kako da sačuvate što više ukusa sa što manje otpada. Zato su nam kuvari dali nekoliko ideja.
Možda sve deluje lepo i lako kada to rade profesionalci snimajući se za „Instagram“ i “ YouTube„, a kada vi zasučete rukave, ništa ne vidite od suza koje vam naviru zbog luka.
Priprema namirnica je važan deo. Na to mnogo polaže i kuvar Iksta Belfredž koja je otkrila da ona najpre smrska čen belog luka ravnom stranom noža, ali kada mnogo žuri, ubaci ga na pet sekundi u mikrotalasnu na maksimu, pa ljuska maltene sama otpada.
Inače, dok ljudi obično najpre prže crni luk, pa doaju beli, ona ih istovremeno prži ali na manjoj temperaturi, pa tako štedi vreme pripreme. Poznate sestre Emili i Eni Čang naprave gomilu, pa onda zalede po porcijama za neku buduću upotrebu.
Znajte da će vam u želji da sačuvate namirnice mnogo pomoći zamrzivač. Zato, uvek možete zamrznuti gomilice brokolija i karfiola koje ćete dodati kao prilog ili u pastu. Takođe, kuvar Ravinder Bogal uvek kupuje sveže listiće karija, pa ih zamrzava jer imaju mnogo lepšu aromu od suvog.
Preuzmite androidaplikaciju.