Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Vakcinacija treće doze Fajzera i Sinofarma danas u Kaću

U prostorijama Mesne zajednice Kać, Ulica Kralja Petra Prvog 2, danas od 14 do 19 časova, medicinske ekipe iz Doma zdravlja „Novi Sad“ organizuju vakcinaciju građana, koji treba da prime treću, takozvanu buster dozu „Sinofarmove“ ili „Fajzerove“ vakcine.
Foto: Pexels/Gustavo Fring

„Dok smo u Kaću, potrudćemo se, takođe, da ispoštujemo i građane koji budu došli da se vakcinišu prvom ili drugom dozom vakcine nekog od ponuđenih proizvođača ćemo se, jer po našim procenama, imamo dovoljno vakcina“, kaže Vukas i dodaje:

„Pri dolasku na punkt, neophodno je doneti lični dokument. Od nedelje ćemo ići u Kisač, Sremsku Kamenicu i Ledince, ali ćemo i tačan raspored znati za nekoliko dana.“

Zainteresovani za vakcinaciju u Kaću mogu se prijaviti putem telefona 061/288 75 04, 064/401 29 61 i 062/177 26 16.


Po Vukasovim rečima, pre par dana stigao je i „Sputnjik Ve“ u objekat Doma zdravlja na Novom naselju (Bulevar Slobodana Jovanovića 9), te Novosađani imaju mogućnost da prime, osim druge doze, i prvu i treću svaki dan od 8 do 20 sati.

Oni koji su zainteresovani za „AstraZeneku“ pozivaju se da dođu i prime određenu dozu koja im je po planu, kao što je to slučaj sa „Modernom“.

One se daju, kao i ruska „Sputnjik Ve“ vakcina, samo u objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Novom naselju, gde se građani mogu i prijaviti, ukoliko žele da ih koriste u borbi protiv pandemije koronavirusa.

On podseća da je nedavno otvoren i vakcinalni punkt u Vršačkoj ambulanti koji radi od 8 do 15 sati, gde se najmanje čeka, a na raspolaganju su „Sinofarm“ i „Fajzer“ vakcine.

Podsećamo da su otvoreni i vakcinalni punktovi u TC „Promenada“ od 10 do 19 sati i u objektu „Jugovićevo“ Doma zdravlja „Novi Sad“ (Tarasa Ševčenka 1) od 14 do 19 sati.


Hiljadu Novosađana dobrovoljno u projektu provere efikasnosti vakcine

Preuzmite androidaplikaciju.