Početna > Urbani Novi Sad

Novi Sad Urbani Novi Sad

Uzbudljiva akcija „LaserWar“ u Novom Sadu – samo za najspremnije (FOTO)

Današnjoj generaciji je sve privlačnije „pucanje“ na mobilnom telefonu ili računaru. Međutim, postoji jedna igra koja je podstakla one najmlađe da ostave virtuelne igre kod kuće, a starije da se dobro zabave i povećaju svoju fizičku aktivnost.
Foto: Stefan Savanović

Priča troje mladih studenata počinje tačno 9. februara 2020. godine, kada su iz čiste znatiželje u potrazi za zabavom, došli na ideju da pokrenu novitet kod nas koji je poznat pod nazivom “LaserWar”.

Ova igra je veoma slična sportovima kao što su airsoft i paintball koji su već uveliko zastupljeni u našoj zemlji i okupljaju veliki broj sportista u ovim disciplinama. Oni predstavljaju oblike ekstremnih sportova koji su veoma izazovni, puni adrenalina i zabave, a iziskuju odličnu kondiciju igrača.

Foto: Stefan Savanović
Kako se igra?
Foto: Stefan Savanović

Najposećenije mesto za igru u našem gradu je Kamenički park.

Pre samog početka igre u zavisnosti od scenarija, obučeni LaserWar instruktori koji su na terenu, igračima daju detaljna upustva kao i potrebnu opremu.

Igra se odvija između dve ekipe, a po zahtevima igrača kreira se određeni scenario koji podrazumeva širok opseg uređaja koji povećavaju diverzitet igre.

Neki od tih uređaja su klasiče bombe, granate, nuklearne i biološke bombe, nevidljive mine po terenu, checkpoint-ovi koji treba da se zauzmu i odbrane, radioaktivne zone i veoma složen sistem baza.

Među njima se nalaze i Medic uređaji za doktore, specijalni uređaji koji simuliraju bolnicu, uređaji za dotur municije i mnogi drugi.

Ceo proces igre se snima GoPro kamerom, a na samom kraju se izvlači statistika koja omogućava detaljan prikaz uloge igrača u timu.

Foto: Stefan Savanović
“LaserWar Weapons and Tactics”je firma sa sedištem u Novom Sadu i jedini je zvanični predstavnik ruske LaserWar kompanije, ekskluzivni distributer lasertag opreme i jedini ovlašćeni servis centar u ovom delu Evrope.
Foto: Stefan Savanović
Moto kompanije glasi “Igraj u realnosti”, a koliko je zapravo ova igra realna?

Ovo nije klasično igranje “rata”, ovo je realistično borbeno iskustvo sa opremom koja je do sada bila dostupna isključivo policiji i vojsci koji je upotrebljavaju za svoje napredne obuke i uvežbavanje taktike i sposobnosti, uglavnom specijalnih jedinica.

Glavni akcenat je na bezbednosti!
Foto: Stefan Savanović

Infracrveni zraci su 100% sigurni i bezbedni, kako po zdravlje ljudi tako i za samu životnu sredinu. Sva oprema je testirana i poseduje odgovarajuće CE i druge međunarodno priznate sertifikate.

Nezavisno od vremenskih uslova ili mesta na kom se igra odvija, ona ne može naneti fizičke povrede.

Foto: Stefan Savanović

Uzbudljiva misija „LaserWar“ je idealna prilika za sve one koji žele da provedu kvalitetan dan u prirodi, isprobaju svoje fizičke sposobnosti, naprave „team building“ ili učine detetov rođendan posebnim o kojem će drugari pričati.


Savršenstvo ukusa i mirisa “Mala radionica kafe” u našem gradu (FOTO/VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.