Почетна > Урбани Нови Сад

Нови Сад Урбани Нови Сад

Узбудљива акција „LaserWar“ у Новом Саду – само за најспремније (ФОТО)

Данашњој генерацији је све привлачније „пуцање“ на мобилном телефону или рачунару. Међутим, постоји једна игра која је подстакла оне најмлађе да оставе виртуелне игре код куће, а старије да се добро забаве и повећају своју физичку активност.
Фото: Стефан Савановић

Прича троје младих студената почиње тачно 9. фебруара 2020. године, када су из чисте знатижеље у потрази за забавом, дошли на идеју да покрену новитет код нас који је познат под називом “LaserWar”.

Ова игра је веома слична спортовима као што су airsoft и paintball који су већ увелико заступљени у нашој земљи и окупљају велики број спортиста у овим дисциплинама. Они представљају облике екстремних спортова који су веома изазовни, пуни адреналина и забаве, а изискују одличну кондицију играча.

Фото: Стефан Савановић
Како се игра?
Фото: Стефан Савановић

Најпосећеније место за игру у нашем граду је Каменички парк.

Пре самог почетка игре у зависности од сценарија, обучени LaserWar инструктори који су на терену, играчима дају детаљна упуства као и потребну опрему.

Игра се одвија између две екипе, а по захтевима играча креира се одређени сценарио који подразумева широк опсег уређаја који повећавају диверзитет игре.

Неки од тих уређаја су класиче бомбе, гранате, нуклеарне и биолошке бомбе, невидљиве мине по терену, checkpoint-ови који треба да се заузму и одбране, радиоактивне зоне и веома сложен систем база.

Међу њима се налазе и Medic уређаји за докторе, специјални уређаји који симулирају болницу, уређаји за дотур муниције и многи други.

Цео процес игре се снима GoPro камером, а на самом крају се извлачи статистика која омогућава детаљан приказ улоге играча у тиму.

Фото: Стефан Савановић
“LaserWar Weapons and Tactics” је фирма са седиштем у Новом Саду и једини је званични представник руске LaserWar компаније, ексклузивни дистрибутер lasertag опреме и једини овлашћени сервис центар у овом делу Европе.
Фото: Стефан Савановић
Мото компаније гласи “Играј у реалности”, а колико је заправо ова игра реална?

Ово није класично играње “рата”, ово је реалистично борбено искуство са опремом која је до сада била доступна искључиво полицији и војсци који је употребљавају за своје напредне обуке и увежбавање тактике и способности, углавном специјалних јединица.

Главни акценат је на безбедности!
Фото: Стефан Савановић

Инфрацрвени зраци су 100% сигурни и безбедни, како по здравље људи тако и за саму животну средину. Сва опрема је тестирана и поседује одговарајуће CE и друге међународно признате сертификате.

Независно од временских услова или места на ком се игра одвија, она не може нанети физичке повреде.

Фото: Стефан Савановић

Узбудљива мисија „LaserWar“ је идеална прилика за све оне који желе да проведу квалитетан дан у природи, испробају своје физичке способности, направе „team building“ или учине дететов рођендан посебним о којем ће другари причати.


Савршенство укуса и мириса “Мала радионица кафе” у нашем граду (ФОТО/ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.