Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Уређен микроамбијент у МЗ „Буковац“

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције успешно је реализовала радове на опремању површине јавне намене – Ново место, на територији МЗ „Буковац“, у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.
Фото: УГЗИНС

Радови, вредни 20,4 милиона динара, обухватили су изградњу савременог вишефункционалног јавног простора – платоа, на простору око 700м2, дуж Улице краља Петра I.

Сем поплочања платоа, уређење је подразумевало постављање урбаног мобилијара у виду подужних клупа, корпи за отпатке, држача за бицикле и реквизита за игру деце.
Фото: УГЗИНС

Мобилијар у форми линеарних клупа, висине од 80 центиметара, са два нивоа за седење, представља најдоминантнији елемент на овом простору, а естетском утиску допринела је амбијентална расвета.

Два канделабра висине 4 метара и допунска линијска подна расвета, распоређена у зонама седења, омогућују коришћење простора и у вечерњим сатима.

Фото: УГЗИНС

Зелена нота добијена је формирањем травнатих површина, као и садњом 30 комада украсног шибља и 12 комада високог растиња које ће штитити кориснике од сунчеве светлости и утицати на пријатну атмосферу важну за боравак на отвореном.

На северној граници парцеле, према Дому здравља, постављена је ограда висине 2м, у функцији заштитне и визуелне баријере.
Фото: УГЗИНС

Идејним пројектом настојано је да ова јавна површина има дружељубиви карактер, па су преузети радови имали за циљ практичнији и пријатнији боравaк свих генерација на овом простору, као и  погодан амбијент за одвијање јавних догађаја на локалном нивоу.


Novosadska golubica “raširila krila” ispred Železničke stanice

Преузмите андроид апликацију.