Početna > Srbija
Srbija

U Zavičajnom muzeju u toku zamena elektroinstalacija

U najstarijem spratnom objektu u Rumi, u Ustanovi kulture od izuzetnog značaja – Zavičajnom muzeju, u toku su radovi na zameni kompletne mrežne infrastrukture elektroinstalacija.
Foto: Unsplash/Scott Blake

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući konkursu Ministarstva kulture i informisanja pod nazivom „Gradovi u fokusu“ , za koji je opština Ruma aplicirala prošle godine, a za ovaj projekat izdvojeno je šest miliona dinara.

Prošle godine počela je kompletna rekonstrukcija Zavičajnog muzeja u Rumi. Nakon obimnih radova presecanja kapilarne vlage, početkom ove godine započeti su opsežni radovi na kompletnoj zameni elektoinstalacija, zamene mrežne infrastrukture alatnog, protivpožarnog sistema i video nadzora.

Bez dobre elektroinstalacije namoguće je dobro napajanje električnom energijom koja je muzeju neophodna kako bi se u budućnosti napravio moderan prostor za izložbe.

Očekivanju su da će naredne godine uslediti svečano otvaranje potpuno rekonstruisanje zgrade Zavičajnog muzeja.

Tada će posetioci moći da pogledaju i stalnu postavku , na kojoj se uveliko radi i koja će biti jedna od najmodernijih stalnih postavki u Srbiji ,u koju će biti uvršten i deo predmeta koji je protekle godine otkriven na lokalitetu Adžine njive kod Klenka.

Preuzmite android aplikaciju.