Почетна > Србија
Србија

У Завичајном музеју у току замена електроинсталација

У најстаријем спратном објекту у Руми, у Установи културе од изузетног значаја – Завичајном музеју, у току су радови на замени комплетне мрежне инфраструктуре електроинсталација.
Фото: Unsplash/Scott Blake

Овај пројекат реализује се захваљујући конкурсу Министарства културе и информисања под називом „Градови у фокусу“ , за који је општина Рума аплицирала прошле године, а за овај пројекат издвојено је шест милиона динара.

Прошле године почела је комплетна реконструкција Завичајног музеја у Руми. Након обимних радова пресецања капиларне влаге, почетком ове године започети су опсежни радови на комплетној замени електоинсталација, замене мрежне инфраструктуре алатног, противпожарног система и видео надзора.

Без добре електроинсталације намогуће је добро напајање електричном енергијом која је музеју неопходна како би се у будућности направио модеран простор за изложбе.

Очекивању су да ће наредне године уследити свечано отварање потпуно реконструисање зграде Завичајног музеја.

Тада ће посетиоци моћи да погледају и сталну поставку , на којој се увелико ради и која ће бити једна од најмодернијих сталних поставки у Србији ,у коју ће бити уврштен и део предмета који је протекле године откривен на локалитету Аџине њиве код Кленка.

Преузмите андроид апликацију.