Tokom dana slava i praznika koji nas očekuju, svako domaćinstvo bi trebalo da zna par saveta kako pravilno da pripreme sto za svečani obrok.
Svečano postavljen sto uključuje nekoliko delova: stolnjak, podmetače za tanjire (ukoliko ste za ovu varijantu), tanjire, činije za supu, tanjire za salatu, tanjire za hleb, salvete, viljuške za salatu, viljuške za večeru, noževe, kašike za supu, kašike za desert, čaše za vodu, čaše za crveno vino i čaše za belo vino.
Meni proslava je dosta složenija od onog uobičajenog, tako da će zahtevati i više posuđa. Sve to posuđe treba dobro organizovati.
Ispred svakog gosta se nalazi donji veliki plitki tanjir iz kog se ne jede, već se na njemu posluži onaj koji je serviran iz koga će se jesti.
Viljuška za jelo, salatu i velika viljuška za glvavno jelo nalaze se sa leve strane tanjira, dok se kašika i nož nalaze sa desne strane tanjira.
Iznad tanjira se nalaze kašičica i viljuščica za desert, sa gornje desne strane čaše za vodu, vino. Sa leve strane se stavlja činijica za salatu i tanjir za hleb.
Trik za postavljanje lampica na jelku koji će vam uštedeti vreme ove praznične sezone (VIDEO)
Preuzmite android aplikaciju.