Током дана слава и празника који нас очекују, свако домаћинство би требало да зна пар савета како правилно да припреме сто за свечани оброк.
Свечано постављен сто укључује неколико делова: столњак, подметаче за тањире (уколико сте за ову варијанту), тањире, чиније за супу, тањире за салату, тањире за хлеб, салвете, виљушке за салату, виљушке за вечеру, ножеве, кашике за супу, кашике за десерт, чаше за воду, чаше за црвено вино и чаше за бело вино.
Мени прослава је доста сложенија од оног уобичајеног, тако да ће захтевати и више посуђа. Све то посуђе треба добро организовати.
Испред сваког госта се налази доњи велики плитки тањир из ког се не једе, већ се на њему послужи онај који је сервиран из кога ће се јести.
Виљушка за јело, салату и велика виљушка за глвавно јело налазе се са леве стране тањира, док се кашика и нож налазе са десне стране тањира.
Изнад тањира се налазе кашичица и виљушчица за десерт, са горње десне стране чаше за воду, вино. Са леве стране се ставља чинијица за салату и тањир за хлеб.
Trik za postavljanje lampica na jelku koji će vam uštedeti vreme ove praznične sezone (VIDEO)
Преузмите андроид апликацију.