Početna > Biznis
Biznis

U ponoć ističe rok za predaju redovnih godišnjih finansijskih izveštaja

Rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2020. godinu za pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu ističe noćas u ponoć.
Foto: Pixabay/6689062

Agencija za privredne registre saopštila je da se očekuje, kao i ranijih godina, da veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremi i dostavi poslednjeg dana roka.

„Zbog toga je Agencija za sredu, 30. juna, do ponoći, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi pružanja stručne pomoći u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima“, navodi se u saopštenju.
Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Kako je početkom marta naveo APR, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, primljeno je 272.210 izveštaja za 2020. godinu, što je za 6.033 izveštaja više u odnosu na 2019. godinu.

Uz izuzetan trud i zalaganje obveznika, veliki broj pravnih lica i preduzetnika već je izvršilo zakonsku obavezu i dostavilo svoje finansijske izveštaje za 2020. godinu u elektronskoj formi potpisane kvalifikovanim potpisom zakonskog zastupnika, naglašava APR.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.