Početna > Biznis
Biznis

U Beogradu 19 građevinskih kompanija iz Turske sa domaćim privrednicima

Turska delegacija od 19 građevinskih kompanija organizovala je danas u Beogradu niz „B2B“ sastanaka sa domaćim privrednicima iz tog sektora u cilju razmene iskustava, novih poslovnih ugovora, kao i unapređenja trgovinskih i ekonomskih odnosa između predstavnika privrede dve zemlje.
Foto: Gradske info

Sastanke su organizovali iz Udruženja turskih izvoznika čelika čije se kompanije bave proizvodnjom: proizvoda od gvožđa i čelika, čelične mreže, proizvoda od aluminijuma, građevinskih materijala, građevinarstvo i inženjering, materijala za montažu, ventila, čeličnih cevi.

Predsednik Udruženja turskih izvoznika čelika Uzgar Tatar kazao je za Tanjug da se sastanci odvijaju u pozitivnom smeru i da srpke kompanije pokazuju veliko interesovanje za saradnju.

„Naš cilj je da poboljšamo saradnju između država i omogućimo bolju trgovinsku saradnju. Želimo srpskom tržištu da predstavimo prozvode od čelika“, rekao je on.

Naglasio je da su turske kompanije zakazale sastanke sa oko 300 firmi iz Srbije.
Ocenio je da Srbija i Turska u poslednje vreme neguju izuzetne odnose i u poslovnom, ali i političkom smislu.

„U periodu koji je pred nama trudićemo se da poboljšamo saradnju između naše dve države i unapredimo odnose u građevinskom sektoru“, poručio je on.

Jedan od organizatara današnjih „B2B“ sastanaka Deniz Kulutu naveo je za Tanjug da je ovo treća poseta turske delegacije građevinara Srbiji, ali da je organizovano oko 100 sličnih događaja širom sveta.

Smatra da je Srbija jedna od zemalja u kojoj je „trend“ investirati u građevinarstvo i građevinski sektor.
Mnoge turske firme, prema njegovim rečima, već posluju u Srbiji, jer naša zemlja nudi niz povlastica i subvencija kako bi privukla strane investitore.

Najavio je da će Turske kompanije u oblasti građevinarstva nastaviti da šire poslovnu mrežu u Srbiji, ističući da u Srbiji već radi oko 10.000 ljudi.

Konkurs za dodelu nacionalnih penzija do 9. decembra, iznos povećan na 65.730 dinara

Preuzmite android aplikaciju.