Почетна > Бизнис
Бизнис

У Београду 19 грађевинских компанија из Турске са домаћим привредницима

Турска делегација од 19 грађевинских компанија организовала је данас у Београду низ „Б2Б“ састанака са домаћим привредницима из тог сектора у циљу размене искустава, нових пословних уговора, као и унапређења трговинских и економских односа између представника привреде две земље.
Фото: Градске инфо

Састанке су организовали из Удружења турских извозника челика чије се компаније баве производњом: производа од гвожђа и челика, челичне мреже, производа од алуминијума, грађевинских материјала, грађевинарство и инжењеринг, материјала за монтажу, вентила, челичних цеви.

Председник Удружења турских извозника челика Узгар Татар казао је за Тањуг да се састанци одвијају у позитивном смеру и да српке компаније показују велико интересовање за сарадњу.

„Наш циљ је да побољшамо сарадњу између држава и омогућимо бољу трговинску сарадњу. Желимо српском тржишту да представимо прозводе од челика“, рекао је он.

Нагласио је да су турске компаније заказале састанке са око 300 фирми из Србије.
Оценио је да Србија и Турска у последње време негују изузетне односе и у пословном, али и политичком смислу.

„У периоду који је пред нама трудићемо се да побољшамо сарадњу између наше две државе и унапредимо односе у грађевинском сектору“, поручио је он.

Један од организатара данашњих „Б2Б“ састанака Дениз Кулуту навео је за Тањуг да је ово трећа посета турске делегације грађевинара Србији, али да је организовано око 100 сличних догађаја широм света.

Сматра да је Србија једна од земаља у којој је „тренд“ инвестирати у грађевинарство и грађевински сектор.
Многе турске фирме, према његовим речима, већ послују у Србији, јер наша земља нуди низ повластица и субвенција како би привукла стране инвеститоре.

Најавио је да ће Турске компаније у области грађевинарства наставити да шире пословну мрежу у Србији, истичући да у Србији већ ради око 10.000 људи.

Konkurs za dodelu nacionalnih penzija do 9. decembra, iznos povećan na 65.730 dinara

Преузмите андроид апликацију.