Kada pravimo ručak, često napravimo veće količine hrane, kako bismo sutradan bili oslobođeni obaveze kuvanja.
Dakle, narednog dana je dovoljno da samo podgrejemo ručak od prethodnog dana i dobili smo domaći, kuvan i kvalitetan obrok.
Vrlo često pripremamo meso.
Bilo da je u punjenim paprikama ili u vidu sočnih i ukusnih šnicli.
Međutim, ukoliko podgrevate šnicle, sigurno ste primetili da one često, nakon podgrevanja, postanu suve.
Ukoliko ih niste pravili u kombinaciji sa nekim sosom, postoji način da ih podgrejete a da zadrže sočnost.
Rerna
Ukoliko odlučite da ih podgrejete u rerni, biće vam potrebno malo više vremena. Međutim, to će vam se i te kako isplatiti jer će meso biti ukusnije, a to je ono što i želite. Dakle, potrebno je da zagrejete rernu na 120 sepeni, a zatim da rešetku stavite u pleh da bi toplota mogla slobodno da cirkuliše sa svih strana. Meso stavite na rešetku i zajedno sa plehom ga stavite u zagrejanu rernu. Ostavite ga unutra nekih 20-ak minuta i povremeno ga proverite da se ne bi osušilo.
Mikrotalasna
Podgrevanje u mikrotalasnoj je brzo i jednostavno. Meso stavite u duboki tanjir, pa ga prelijte bujonom ili nekim sosom da se ne bi osušilo. Preliv će zadržati vlagu u mesu. Tanjir pokrijte i zagrejte 30 sekundi na srednjoj jačini. Zatim okrenite šniclu i zagrejte je još 30 sekundi.
Tiganj
Šniclu treba podgrejati u teflonskom tiganju i potrebno je da dodate malo bujona. Kada se tiganj bude zagrejao, stavite u njega meso i ostavite ga na kratko.
Preuzmite android aplikaciju.