Malo ko ne voli meso i povrće „sa roštilja“, ali se često dešava da meso nije ravnomerno ispečeno u zavisnosti od toga kako je roštilj raspoređen.
Stoga se postavlja pitanje kako da meso bude podjednako pečeno i sočno.
Rešenje tog problema mogao bi da bude „trik od 90 sekundi“.
Pre stavljanja mesa potrebno je jako zagrejati roštilj, a kada se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite isečen hleb i rasporedite ga na roštilj.
Posle tačno 90 sekundi okrenite ga i procenite na hlebu gde je jača a gde slabija vrelina i prema tome rasporedite meso.
Na topliji deo roštilja stavite deblje komade poput odreska, a povrće će se prilično dobro ispeći na manje vrućem delu. Pečeni hleb je idealan dodatak mesu, a od viška sutradan možete napraviti ukusne krutone.
Ako želite da vaš roštilj bude dobar ove dve stvari morate uraditi
Preuzmite android aplikaciju.