Početna > Život i stil
Život i stil

Trik od 90 sekundi kojim ćete uvek savršeno ispeći meso

Malo ko ne voli meso i povrće „sa roštilja“, ali se često dešava da meso nije ravnomerno ispečeno u zavisnosti od toga kako je roštilj raspoređen.
Foto: Pixabay/moerschy

Stoga se postavlja pitanje kako da meso bude podjednako pečeno i sočno.

Rešenje tog problema mogao bi da bude „trik od 90 sekundi“.

Pre stavljanja mesa potrebno je jako zagrejati roštilj, a kada se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite isečen hleb i rasporedite ga na roštilj.

Posle tačno 90 sekundi okrenite ga i procenite na hlebu gde je jača a gde slabija vrelina i prema tome rasporedite meso.

Na topliji deo roštilja stavite deblje komade poput odreska, a povrće će se prilično dobro ispeći na manje vrućem delu. Pečeni hleb je idealan dodatak mesu, a od viška sutradan možete napraviti ukusne krutone.

Ako želite da vaš roštilj bude dobar ove dve stvari morate uraditi

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake